Natisni

Šola čustvene inteligence

Brez komunikacije ne gre! 
Komunikacija pomeni dosti več kot govorjenje in poslušanje. Vanjo smo vključeni s celim bitjem: telesno, miselno, čustveno in duhovno. Gradijo jo besede, trenutki tišine, izraz na obrazu, pogled, gib roke… Vedno gre za isto: izraziti sebe in dopustiti drugemu, da se izrazi; slišati, razumeti in se odzvati. V medsebojni komunikaciji bomo spoznavali in se učili:

 • Temeljni elementi komunikacije: razločevanje in razmejevanje odgovornosti, besedna in nebesedna komunikacija, moč sporočanja in aktivno poslušanje.
 • Zavedanje - ključ do sebe in drugih: kako izboljšati stik s seboj, umiriti pozornost in postati bolj čuječ v odnosih z drugimi.
 • Moč prijaznosti: kako razvijati empatijo, izboljšati kontakt z drugim ter povečati medsebojno zaupanje in povezanost v odnosih.
 • Konflikti: kako razumeti nesporazume, kako se jim izogniti in kako delovati kadar se zapletemo vanje.
 • Temperament: Kateri prevladuje (test) in kako vpliva na naš način komunikacije. Spoznavanje značilnosti, prednosti in pomanjkljivosti posameznih temperamentov.


ABC sproščanja in obvladovanja stresa!
»Bori se ali zbeži«, je program stresnega odziva, ki nam je tisočletja pomagal dovolj hitro reagirati in preživeti. Stres je naraven mehanizem, problem postane, ko ga je preveč. Takrat negativno vpliva na vse ravni življenja: medsebojne odnose, razumevanje samega sebe, čustvovanje in telesno ravnovesje. Vendar ni treba da je tako.

 • Kaj je stres: stresni odziv in razlogi zanj. Koliko stresa je v mojem življenju?
 • Kateri so zunanji – objektivni in notranji – psihološki in razlogi prekomernega stresa?
 • ABC sproščanja: spoznavanje in usvajanje tehnik za telesno in duševno sprostitev.


S čustvi je treba znati
Dejstvo je, da je soočanje s čustvi nujni del naše življenjske poti in osebnega razvoja, največkrat pa o njih vemo premalo. Če se hočemo naučiti drugačnega odzivanja v pomembnih življenjskih situacijah in ustreznejšega ravnanja s svojimi čustvi, jih moramo najprej spoznati. Pri tem pa si moramo odgovoriti na številna vprašanja. Kdaj se pojavi neko čustvo v nas? Kako se ob tem počutimo? Kaj ponavadi naredimo z njim? Kako se odzovemo? Kako se počutimo ob takem odzivu? Bi se želeli odzvati drugače? Kaj nam preprečuje drugačen odziv? Kaj nam to govori o naših predstavah? So te predstave resnične?

 • Kaj so čustva: kako nastajajo, kakšna je njihova vloga in kdaj jih doživljamo?
 • Jeza: zakaj se jezimo, kako ravnati z jezo, kako jo izraziti in kako se odzivati na jezo drugih?
 • Strah: kako razumeti svoje strahove, kako se soočati z njimi ter jih obvladovati?
 • Žalost: kdaj žalujemo in zakaj? Kako sprejeti in odžalovati svoje izgube?
 • Želja: kako se razlikujeta »otroška« in »odrasla« želja, kako razlikovati med željo in potrebo, kakšne so motnje v doživljanju želja in kako želje uresničevati?

Voditelja programa: Leo Ivandič in Brane Krapež
Pričetek: oktober ali november 2015
Predvideni kraji: Ljubljana, Maribor in Nova Gorica.
Srečanja:
V Ljubljani, se bo skupina dobivala ob čertrtkih v času od 18. do 21. ure.
V Mariboru in Novi Gorici pa enkrat mesečno ob sobotah ali nedeljah od 9. do 15. ure.
Cena: V Mariboru in Novi Gorici, kjer poteka program enkrat mesečno po 8 pedagoških ur, se šolnina plačuje sproti na posameznem srečanju po 60 €.

Prijave in informacije:
Za Ljubljano: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. 031 233 180
Za Maribor: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. 041 988 556
Za Novo Gorico: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. 031 233 180

Kontakti

Šola čustvene inteligence
Ruska 13, 1000 Ljubljana
E-mail: sci@cdk.si
Tel.:   Brane Krapež - 041 988 556
         Leo Ivandič - 031 233 180

Joomla! Debug Console

Session

Podatki o profilu

Uporaba pomnilnika

Database Queries